Nat-Stressbuster


ÖRONAKUPRESSUR enl NADA


Tilläggsbehandling vid önskemål


Hur går det till?

Behandlingen börjar med att jag sätter kulplåster/fröplåster på 6 bestämda punkter i örat som står för olika organ i kroppen.
När punkterna på örat stimuleras med hjälp av trycket  av frö- eller kulplåster så aktiveras känselkroppar i örats hud som blir till en impuls som skickas till centrala nervsystemet, till hjärnan, som i sin tur skickar ut impulser till kroppen att rätta till obalansen.


När alla plåstrena är ditsatta får du ligga och slappna av en stund, alternativt går vi vidare med annan terapiform.
Efter behandlingens slut får plåstrena sitta kvar så att de kan få fortsätta verka under flera dagar.


För bästa effekt uppmanar jag dig att gnugga på punkterna och på så vis behandla dig själv till nästa gång vi ses. Ju oftare du gnuggar på punkterna desto bättre!


Forskning visar att öronakupressur/-akupunktur påverkar det autonoma nervsystemet mer än vad kroppsakupunktur gör och det kan vara en av förklaringarna till att just öronbehandling är extra effektivt vid just stress, oro, depression och sömnsvårigheter.


Vid en öronakupressurbehandling utgår man från metoden


NADA.(= National Acupuncture Detoxification Association)


Där man har sett positiva effekter  på  bl a Stressproblematik, högkänslighet, oro, ångest och depression.
Med NADA påverkas de kemiska ämnena där det uppstår obalanser pg.a stress, oro, depression och sömnlöshet. Nivåer av serotonin, oxytocin, Gaba och kortisol ( ett av kroppens viktigaste stresshormon) balanseras, vilka är samma substanser som anti-depressiv medicin arbetar med.

NAT - Neuro Auricular Technique

NAT - Neuro Auricular Technique


NAT- Neuro Auricular Technique är en behandling med Young Livings eteriska och ekologiska oljor. Den fokuserar främst på skallbasen, nackkotorna men även en bit ner på kotpelaren.


Mycket effektiv behandling vid migrän, whiplash, parkinsons, emotionella trauman och nackbesvär i övrigt.


Syftet är att kunna främja frigörelse med lätta cirkulära rörelser som får igång energierna i nervbanorna. Här är det oljorna som gör jobbet genom hjälp av en glasstav dels på Locus Coeruleus (LC) och därefter längs en bit av ryggraden. Glasstaven stimulerar receptorerna.


Eteriska oljor har förmåga att stärka oss. Passar bra för dig som är i stressad situation, har en utmattning och behöver avslappning. Den kan även gynna andra problemområden som sömnlöshet och ångest. Man kan uppleva en avkopplande avslappning av denna behandling som stödjer nervsystemet.


Oljor som ingår i denna behandling är:  Frankencense, Valeriana, Vetiver, Romersk kamomill, Cederträ och Sandelträ.


STRESSBUSTER + Healing


Hur fungerar Stressbuster-behandlingen?


En behandling vid nacke och axlar som med lätta cirkulära rörelser och terapeutiska eteriska oljor får igång energierna i dina nervbanor. Stressbuster-behandlingen är så lugnande att många somnar. Stressbuster-behandlingen sänker stressnivån för att skapa bättre hälsa. Tekniken som syresätter hjärnan och får igång blodcirkulationen avslutas med värmebehandling.


Oljor i behandlingen: Valor, Frankicense, Stress Away, Deep relief, Rutavala


NEURO-AURICULAR TEKNIK (NAT)


NAT utvecklades av Gary Young med tanke på neurologiska åkommor under 2007 på Nova Vita-kliniken i Ecuador.


Gary upptäckte hur man kunde få det autonoma nervsystemet i balans.


Lätta rörelser med en glasstav på Locus coeruleus (LC) är som att öppna dörren, en inkörsport, till hjärnan.


Glasstaven stimulerar receptorerna.


NAT stödjer nervsystemet och oljorna som används är lugnande.


Vad är eteriska oljor?


Eteriska oljor tillverkas genom destillering av buskar, blommor, träd, rötter, gräs och frön. Äkta, helt rena eteriska oljor är de mest naturliga och koncentrerade ämnen som finns och innehåller molekyler som är terapeutiska och kan tas upp av kroppen både via inandning och applicering på huden.


Enligt kliniska studier är de muskelavslappnande och har stor inverkan på det centrala nervsystemet som kan reducera eller ta bort smärta.


De äkta eteriska oljorna har många välgörande och läkande egenskaper, de är t ex antinflammatoriska, antibakteriella, antiseptiska, antioxidanta, immunstimulerande och hormonbalanserande.


Genom att välja ut och kombinera olika egenskaper hos oljorna kan man uppnå riktade och specialiserade effekter som stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.